02 / 945 47 73 / Facebook mczdrave2003@gmail.com
Select Page

Ехокардиографията е безболезно изследване, което използва ултразвукови вълни за да създаде движещ се образ на Вашето сърце. Това изследване позволява на Вашият лекар да установи как бие и изпомпва кръвта Вашето сърце в реално време. Лекарят използва резултатите от ехокардиограмата за идентифициране на различни дефекти в сърдечният мускул и клапите.Изображението показва размера и формата на Вашето сърце.

То също показва колко добре работят камерите и клапите на сърцето. Ехокардиографията също може точно да покаже областите от сърдечният мускул, които не се съкращават добре поради слаб кръвен поток или поражения от предишен инфаркт. Ултразвуковият доплер, с който е снабден ехокардиографа показва до колко добре кръвта преминава през сърдечните камери и клапи.
Ехокардиографията може да установи възможни кръвни съсиреци вътре в сърцето,  натрупване на течност в перикарда (обвивката на сърцето) и проблеми с аортата. (Аортата е главната артерия която доставя богата на кислород кръв от сърцето към Вашето тяло).
Ехокардиограмата показва също причината за шума в сърцето, аритмията, дефекти в сърдечния мускул, обратен кръвоток през недобре затворени клапи и др.

За подробности отнсно отделните методи отидете на ” За пациента “

Медицински център “Здраве – 2003”

разполага с два филиала в София

ПРЕГЛЕДИТЕ В ЦЕНТЪРА СЕ ИЗВЪРШВАТ СЛЕД ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАПИСВАНЕ

error: Content is protected !!