02 / 945 47 73 / Facebook mczdrave2003@gmail.com
Select Page

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА 3D и 4D  ЕХОГРАФСКОТО ИЗСЛЕДВАНЕ И КАКВО ПОЛУЧАВАТЕ ОТ НЕГО.


Ехографското изображение се получава чрез използване на високочестотни звукови вълни, които създават изображения. Тези вълни преминават през меките тъкани като кожа и анатомични течности  но се отразяват от плътните повърхности. Тъй  като звуковите вълни се отразяват различно от различните материали, тяхното “ехо” може да се използва за създаване на  ясен образ на растящият плод в майчината утроба.
Конвенционалните  ехографи осигуряват плосък двуизмерен образ на изследвания участък, 3D изображенията са все още цветни  картини на Вашето бебе, докато 4D са движещи  3D изображения на бебето, в които времето се явява четвъртото измерение. Използвайки чудесата на съвременната  4D технология се създава възможност  да надникнете в света на Вашето неродено бебе да видите неговото лице, включително усмихване, прозявки, протягане, ритане с крачета и спане. Има доказателства, че  4D  ултразвуковото изследване  допринася за процеса на обвързване между майката и бебето. Специален монитор Ви осигурява перфектен изглед на първите образи на  Вашето бебе, докато нашите гинеколози извършват изследването и Ви обясняват всяка  стъпка от процеса.   На Вас ще бъде предоставена фотография на сканираното  изображение, кратък филм, записан на DVD заедно с всички записани  изображения от сканирането, позволявайки Ви да запазите скъпите  спомени за първите снимки на Вашето бебе. Ще Ви бъде предоставена разпечатка, която съдържа данни за всички направени  измервания по време на изследването. Ще бъдат направени измервания на Вашето бебе за да се прецени  неговата или нейното здравословно състояние.  Ако се установят някакви аномалии или възникнат съмнения за такива лекарят ще ги дискутира с Вас и ще Ви насочи за понататъшни
изследвания.

 

 

 

 

 

 

КОГА СЕ ПРАВИ И КАКВО МОЖЕ  ДА СЕ ВИДИ ПРИ 4D ЕХОГРАФСКО ИЗСЛЕДВАНЕ
Най-добри изображения на бебето обикновено се постигат между 24 и 32 гестационна седмица от бременноста,
Преди 24 седмица Вашето бебе има много тънък слой подкожна мазнина и е все още много  мъничко, за да се видят костите на лицето му, които формират образ. След 32 седмица главата може да се е придвижила дълбоко надолу в таза, така че може да не сте в състояние да видите ясно лицето на бебето.
Нормално е да искате да видите лицето на Вашето бебе при сканирането, но понякога това е невъзможно защото зависи от положението, в което то се намира.
Ако лежи с лицето навън с добро количество околоплодна течност около него ще можете да видите неговото лице ясно. Ако обаче е обърнато обратно, няма достатъчно течност около плода или неговата глава се намира надолу в таза Вие няма да можете да видите много. Същото се отнася ако майката има много подкожна мазнина в областта на корема.  В този случай лекарят може да поиска от Вас да се поразходите или да се върнете след седмица, когато Вашето бебе може да бъде в по-добра позиция. Ако не можете да видите ясно неговото лице Вие може да видите пръстчетата на ръцете и крачетата му.

ОПАСНО ЛИ Е ЕХОГРАФСКОТО ИЗСЛЕДВАНЕ
4D ехографията се извършва по същият начин и използва същата технология както и рутинната 2D ехография, но вместо да дава единични образи, използва получените сегменти от двуизмерните изображения като основа. Мощен компютър  ги обработва с висока скорост  и в резултат се получават триизмерни – 3D изображения. Съответно този вид изследване е точно толкова безопасно както и  стандартните 2D ехографии, които се използват за наблюдение на бременноста повече от 30 години и няма никакви доказателство, че те някога или някъде са причинили вреда на майката или плода.

За подробности отнсно отделните методи отидете на ” За пациента “

Медицински център “Здраве – 2003”

разполага с два филиала в София

ПРЕГЛЕДИТЕ В ЦЕНТЪРА СЕ ИЗВЪРШВАТ СЛЕД ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАПИСВАНЕ

error: Content is protected !!